Wat weerhoudt jou nog om je hartsverlangen te leven?


Vanochtend werd ik wakker en had ik zo’n mooie ervaring die ik graag met je deel ter inspiratie.

Ik stelde mijzelf voor dat ik een brug over ging en zag mijn hartsverlangen voor mij liggen. Ik werd vervuld van geluk, voelde de levensenergie in mij borrelen en had meteen zin in de dag!

Maar ik voelde ook iets trekken achter mij, iets dat er voor kon zorgen dat ik me terug liet vallen in de kussens en weer in de dommelmodus zou gaan.

Ik keek staand op de brug over mijn schouder achterom en zag wat mij aan het terugtrekken was; oordelen, overtuigingen, angsten, stemmetjes, het was een drukte van belang.

Ik ademde, keek weer voor mij naar dat wat trok en maakte verbinding met de onrust in mij, de angst, de stemmetjes en ik kreeg contact met mijn innerlijke kinderen; drie deze keer- het bange meisje die hoort wat anderen zeggen en denkt dat zij gelijk hebben, het meisje dat denkt dat zij het niet waard is om op deze manier te leven en het verdrietige meisje die afscheid moet nemen.

Ik nam de meisjes bij me en liet hen voelen dat ik er voor hen was, dat ik ze zag. Hun gevoelens herkende en vooral erkende. Maar ik vertelde hen ook dat we ondertussen weten wat het oude ons oplevert, dat we weten waar de stemmetjes toe leiden en dat we dat dus niet meer hoeven te herhalen.

Dat het misschien juist wel leuk en spannend is om het anders te gaan doen, verder te gaan, de brug over te steken en het nieuwe tegemoet treden. En terwijl ik met hen sprak ademde ik rustig door en maakte verbinding met het oervertrouwen.

Ze werden rustig en raakten ook enthousiast. Dat wat ik zei resoneerde bij hen en ze kregen ook zin in het avontuur.
Wetende dat je ook dan nog elk moment opnieuw kunt kiezen. En dat het leven van je vraagt om in ieder geval in beweging te blijven. Je bewust van alle mogelijkheden die je in je hebt en deze ook gebruiken.

Als je ook de brug over wilt…

Stel jezelf staand voor de brug voor. Adem naar je hart en kijk welk beeld er opkomt aan de overkant van de brug als je je hart laat spreken. Wat is je verlangen? Spreek je hardop uit zodat het universum hoort wat je wenst.

En kijk ook eens achter je wat jou er van weerhoudt om de brug over te gaan. Wat trekt er aan jou om je hartsverlangen te leven. En wat kun je daarvan loslaten om ruimte te maken voor nieuwe dingen die meer bij je passen. Laat alle emoties die daarbij opkomen door je heen golven. Adem rustig door en zet je niet vast in een bepaald oordeel of overtuiging. Kijk of je naast de emoties ook de stroom van levensvreugde kunt voelen, dat wat jou energie geeft.

En durf je over te geven aan het leven!