Ik neem stralend mijn eigen plek in!


Met het oog van de Adelaar konden we de afgelopen weken zien wat er gebeurt in de wereld. We worden met z’n allen gedwongen om naar het grotere geheel te gaan kijken. Het gaat niet meer om het belang van het individu, het gaat om ons allemaal samen. We kunnen niet langer wegkijken van de impact die onze manier van leven heeft op moeder Aarde. En ook op elkaar. De kloof tussen arm en rijk wordt groter, gelijkheid is ver te zoeken. We willen met z’n allen meer en meer en de meesten van ons zijn de verbinding met wat werkelijk belangrijk is, kwijt geraakt.

Misschien herinner je nog mijn blog over de jaarenergie van 2020-
de Rode Hemelwandelaar in het Witte Hondpad.
Hierin schreef ik o.a. het volgende:
De uitdaging van dit jaar is om loyaal aan jezelf te blijven en je eigen waarheid te spreken en leven. Om de oordelen die je over jezelf en de ander hebt los te laten en steeds te voelen dat we allemaal doen wat in ons vermogen ligt om te groeien, te ontwikkelen. Als je met open vizier kunt luisteren, zowel naar je eigen wijsheid als die van de ander, kunnen er mooie nieuwe initiatieven ontstaan. Misschien kom jij wel met een idee waar de ander nog nooit aan gedacht heeft of deelt de ander een mogelijkheid met jou die jij nog niet gezien hebt. Sta open, houd je hart open en zie zowel bij jezelf als de ander de liefde en het licht. Zo ga je ervaren dat juist die verschillen er zijn om elkaar te inspireren, van elkaar te leren, nieuwe wegen te ontdekken. Om de wereld met elkaar mooier te maken, de duisternis te verdrijven met ons licht. Keer regelmatig je binnenwereld in, om verbinding te houden met je eigen wijsheid.
Luister…
naar de fluistering van je ziel 
laat je hart spreken
het weet alle antwoorden

Vandaag zijn we in de laatste golf van de Tzolkinkalender beland. We lopen t/m 29 maart 2020 het pad van de Gele Ster op weg naar de Gele Zon.

De Gele Ster wijst je de weg en geeft helderheid over je plek in dit leven.
De Gele Ster brengt harmonie.

En zo voelt deze periode ook voor mij, alsof we alles weer gaan herijken. We ervaren opeens dat de mensen die nu het land overeind houden in de sectoren werken waar de laatste jaren het meest op bezuinigd werd. We halen de schappen leeg in de winkels met echte voeding en laten de chips, drank en koekjes links liggen, omdat je daar niet op kunt overleven. We gaan weer de natuur in, zeggen elkaar gedag, bieden aan om voor de ander te koken, boodschappen te doen en te zorgen voor elkaar.

Hartverwarmend om te zien welke initiatieven er binnen no-time ontstaan om er met elkaar het beste van te maken. Hoopvol ook dat we het met elkaar redden!

Naast deze positieve ontwikkelingen is er natuurlijk ook angst. We worden geraakt in onze vrijheid om te gaan en staan waar we willen, we worden geraakt in onze veiligheid en (schijn)zekerheden, we zitten in een onzekere tijd, niemand weet waar het heen gaat en hoe lang het gaat duren.

Wees je bewust van de angst die je voelt, onderzoek wat het in jou raakt en probeer ook weer contact te krijgen met het oervertrouwen in jou. Angst verlaagt je energie en daarmee ook je weerstand. De kans dat je dan in een neerwaartse spiraal van gevoelens en gedachten komt is groot.

Maak op zo’n moment verbinding met het licht in jou en laat dit steeds groter worden. Voel hoe krachtig je bent, wat je allemaal al doorstaan hebt in je leven. Deze ingesproken meditatie helpt je om jezelf helemaal te vullen met het prachtige gouden zonlicht.

We sluiten deze Gele Ster golf af in de energie van de Gele Zon. De zon die op ieder van ons schijnt en zich niet afvraagt of jij dit wel waard bent. De zon geeft haar licht en warmte zonder oordeel. Warm je de komende week heerlijk op in deze zon.

Als we als een ster ons licht laten schijnen en als de zon onze warmte verspreiden creëren we met elkaar het paradijs op aarde!

Ik wens je een hartverwarmende periode toe!
Desirée

Petitgrain is de olie van dōTERRA die je ondersteunt in de Gele Ster energie. Het is de olie van verfrissing, ontspanning, het doorbreken van oude banden en het vernieuwen van je energie. Het is een natuurlijk antidepressivum en vermindert vermoeidheid en slapeloosheid. Je kunt een paar druppels op je handen doen, deze voor je neus houden en het opsnuiven of het op je zonnevlecht of hart smeren.

Cheer verlicht je en geeft vertrouwen. Heel helpend om juist in deze periode je energie hoog te houden. Een paar druppels in je handen voor je neus en diep inademen: je lichaam ontspant, je gaat uit je hoofd en maakt zo weer contact met het innerlijk weten dat het leven blij met je is! Ook heerlijk in de diffuser als je de omgeving wat wilt opvrolijken