Over mij


Ik ben Desirée Botterman, geboren in 1964 in een liefdevol gezin. En ondanks de liefde die er was, kon ik niet volledig mijzelf zijn. Er gebeurde dingen in mijn leven en dat van mijn ouders waardoor ik mij ging aanpassen. Ik wilde niet tot last zijn en voelde mij verantwoordelijk voor het geluk van de ander. Dat is hard werken en het kon dan ook niet uitblijven dat ik op een gegeven moment volledig vastliep.

Samen met een therapeut ging ik aan de slag en leerde ik mijzelf kennen. Ik kwam allerlei kinddelen tegen waarvan ik niet eens meer wist dat zij er waren: het meisje van 14 jaar die tijdens een auto-ongeluk haar vriendinnetje verloor, zelf in de kreukels lag en een Bijna Doodervaring had waar zij nooit met iemand over gesproken had. Het kind dat dingen aanvoelde en hierover wilde praten, maar dan te horen kreeg dat zij het niet wist omdat ze nog te jong was.

Het kind dat enthousiast iets wilde delen met anderen, maar merkte dat te enthousiast niet de bedoeling was. En ik kreeg ook weer contact met het onbevangen, levenslustige, vrolijke kind in mij.

Als een goede moeder ging ik voor mijn kinderen zorgen, zodat ze rustig werden. Zodat ik rustig werd….. En weer verbinding kreeg met wie ik in wezen ben, wat mijn behoeftes en verlangens zijn en vooral wat ik wil doen in dit leven.

Dat is ook wat ik voor jou wens en waar ik je graag in wil begeleiden. Ik stem mij liefdevol af op jou en volg je in je proces. Ik gebruik hierbij mijn eigen ervaringen op weg naar bewustzijn, mijn kwaliteiten van helder voelen en weten en de kennis die ik heb opgedaan tijdens diverse opleidingen die ik volgde om als therapeut aan de slag te gaan.