Gezinsbegeleiding


Een kind is een prachtige spiegel. Vol liefde voor jou laat het zien waar je zelf nog mee aan het werk kunt.

Ik ben gespecialiseerd in communicatie tussen ouder en kind. Als je vindt dat het tussen jou en je kind niet lekker loopt, kijk ik met je mee welke signalen je kind geeft en hoe jij daar als ouder vervolgens op reageert en zou kunnen reageren om de situatie positief te veranderen.

Als jij goed in je vel zit, helder grenzen stelt, aandacht geeft en positief in het leven staat, dan geeft dat een positieve verandering bij je kind. 

Het kan zo zijn dat je manier van opvoeden een bepaald gedrag bij je kind oproept. Weerstand van je kind bijvoorbeeld omdat je op een dwingende manier dingen voor elkaar wilt krijgen. Of je bent druk met je werk en geeft niet werkelijk aandacht, wat maakt dat je kind boos of verdrietig wordt.

Maar het is ook mogelijk dat je niet weet hoe je je kind moet begeleiden in wat het meemaakt. Wat moet je doen als je zelf faalangst hebt, of vroeger gepest bent op school, of je boosheid niet kunt uiten?

Ook ben ik bereikbaar om lastige situaties met je te bespreken die zich voor doen in jullie samengestelde gezin. Je kunt daar als ouder en nieuwe partner veel bereiken door de juiste toon aan te slaan en rekening te houden met het verdriet en rouwproces waar je kind mee te maken heeft. Mijn adviezen zijn praktisch. Door je eerst je verhaal te laten vertellen en vragen aan je te stellen ter verduidelijking, kan ik een beeld vormen van de situatie en zo gericht advies aan je geven.