IK KIES OOK VANDAAG


Vandaag in de energie van het Gele Zaad (dat wat je aandacht geeft, bloeit op) en in de golf van de Rode Hemelwandelaar (kom uit je comfortzone, durf van de gebaande paden te gaan) maak ik bewust een keuze. Ik ga mijn energie alleen nog richten op LIEFDE.

DE STEMMEN
Ik voel een uitdaging, spanning en ook enorme zin om deze challenge met mijzelf aan te gaan!
Wat ontbreekt is de bekende
twijfel, de stemmetjes die zeggen – “laat toch zitten, lukt je toch niet, en waarom ga je dit delen. Je weet toch ook wel dat er zoveel meer is in de wereld, dat er ook veel ellende is, dat je ook negatief over jezelf en de ander kunt zijn, dat je ook momenten hebt dat je genoeg hebt van al die positieve bullshit”.

Al die stemmetjes zijn stil, vol verwachting en met de intentie: “laten we haar het voordeel van de twijfel gunnen. Het is toch een mooi streven om elke dag bewust aandacht te geven aan dat wat ze wil laten opbloeien: LIEFDE”.

DE BEKENDE DRUPPEL
Wat mij denk ik triggerde was de
documentaire waar ik gisteren naar keek over het leven van Hillary Rodham Clinton en Donald Trump. Er werd mij weer duidelijk dat ieder mens een reden heeft voor haar of zijn gedrag. En dat ik daar helemaal niet over mag en kan oordelen, laat staan dat ik het kan veroordelen.

De volwassen mens acteert vaak vanuit een kinddeel dat het onbevangen, speelse kind aan de kant heeft gezet, jouw wezen vol licht en liefde toen je op de wereld kwam.

En waar je de verbinding mee bent verloren door ervaringen en overtuigingen die je in je jeugd hebt opgedaan.

Door een dominante vader die zegt dat je alleen maar meetelt als je wint en er voor zorgt dat je heel hard je best doet om aan zijn verwachtingen te voldoen en hem zelfs voorbijstreeft. Of je kiest er voor om dit niet te doen, bij jezelf te blijven; lief, aardig, sociaal en bent dan in de ogen van je vader een loser. Totale ontkenning van jou zijn door je vader in beide gevallen. De één gaat vechten en bouwt een imperium op, de ander gaat aan de drank en sterft op jonge leeftijd (in het kort het verhaal van Donald Trump en zijn broer).

Of een vader die liefdeloos naar zijn vrouw en kinderen is, een vrouw heeft die volgens haar ouders ook geen knip voor haar neus waard was en dus gewend was om zo behandeld te worden. En de dochter die dit ziet en besluit: Dat nooit! Ik ben gelijk aan een man en laat me niet zo behandelen” maar die toch moet buigen en haar eigenheid moet opgeven, omdat haar man anders nooit president zal worden. Die steeds achter hem blijft staan en dan door deze man ten overstaan van de hele wereld verraden wordt en besluit om haar eigen ambities te gaan volgen (Hillary Rodham Clinton haar livestory).

COMPASSIE
Ik
kan vaak zo meevoelen met de ander. Omdat de meesten van ons een overtuiging (of meerderen) hebben aangenomen en van daaruit zijn gaan leven. Het loyaal zijn aan zichzelf hebben opgegeven, om als kind te overleven en dit vaak onbewust voortzetten in hun verdere leven. Omdat dat is wat je gewend bent, dat is wat je kent.

Ben je dan slachtoffer van je opvoeding? Dat kan! Maar gebeurt dus niet bij iedereen. Je kunt kiezen. Door steeds op jezelf te reflecteren, je bewust te worden waarom je dingen meemaakt in je leven en daar verder in willen groeien, kun je het ombuigen naar iets positiefs. Kun je compassie gaan voelen voor de manier waarop jouw ouders en voorouders het hebben gedaan. Je hoeft het niet goed te praten, je mag er boos om zijn, maar je kiest er ook voor om het anders te gaan doen. En je gaat jezelf helen en met liefde naar jezelf kijken. En vanuit Zelfliefde laat je de liefde naar de ander stromen. Want ieder van ons heeft een verhaal. Of je nu coach, dakloze, topvoetballer of presidentskandidaat bent.

HOE ZIE IK HET
Door een BDE die ik als 14 jarig meisje had en mijn Ayahuasca ervaringen op latere leeftijd,
heb ik een visie gevormd over waar we vandaan komen en waar we naar op weg zijn. We zijn gevuld met licht en liefde op het moment dat we naar de aarde komen, geboren worden. En vanuit ons zielsverlangen willen we ervaren of we in licht en liefde kunnen blijven, juist als je nare ervaringen in je leven meemaakt. In mijn beleving is dat de uitdaging voor ons. En daar heb je zelfonderzoek voor nodig, bij jezelf naar binnen gaan, herkennen waarom je geraakt wordt door die ander, op welke kindervaring drukt hij of zij, wat wil er geheeld worden. Hierdoor kun je weer verbinding maken met jouw behoeften en verlangens, voelen wie jij werkelijk bent. Waar je levensvreugde van gaat stromen, waar je onbevangen, speelse kind blij van wordt. De magie van het leven ervaren!

WAT HELPT MIJ

1. Steeds met mijzelf afstemmen door te reflecteren en te luisteren naar de stem van mijn hart.

2. Onderzoeken waar de stemmetjes in mijn hoofd vandaan komen. Wat willen zij mij vertellen, welke schaduwkanten raken zij aan. En deze schaduwkanten in het licht zetten. Ze omarmen, omdat dit is wie ik ben.

3. Mijn innerlijke kinderen in mijzelf op zoeken. Ervaringen die niet zo fijn waren, naar boven laten komen en voelen hoe dit meisje zich toen voelde. Haar troosten, erkennen en laten voelen dat zij er helemaal mag zijn.

4. Vergeven. Ik weet dat ik het verleden niet kan veranderen, maar ik kan wel verbinding maken met het licht en de liefde dat ook in de ander zit. Door dat deel ook van iemand te zien, wordt het zacht in mij.

5. Elke dag iets doen waar ik blij van word en hier ook de dankbaarheid voor voelen en uitspreken.

6. Alle media vermijden die mij in lage energie plaatst. Zo volgde ik lange tijd sites die de complottheorie aanhangen, omdat ik mij vanuit diverse invalshoeken wil laten informeren.

Nu voel ik dat mijn waarheid de LIEFDE is – het met elkaar verbinden. Dat wil ik volgen.

7. Met dierbaren delen wat mij bezighoudt, wat ik ervaar en elkaar wederzijds spiegelen in dit proces. Gaan voelen waarom zij mij raken, frustreren of irriteren op sommige momenten en er bewust van worden dat dit mij juist helpt in mijn persoonlijke ontwikkeling.

8. Humor, om jezelf lachen en het zo wat luchtiger maken.

 

Leven vanuit Zelfliefde laat je stralen en nodigt de ander uit om dit ook te doen!